Odp: Klekot po regeneracji wtrysku.
Jeżeli chodzi o "trochę racji" to użyłem złego określenia, zgadzam się z tym co powiedziałeś, ale drugi kolega też wyraził kilka słusznych uwag m. in. jak ktoś kupuje sprzęt za taką kasę... Niestety odnoszę wrażenie, że zakłady które w tym się specjalizują i mają do tego sprzęt mają tyle zleceń, że robią to na ilość nie na jakość, bo co im zmieni jeden czy dwóch nie zadowolonych klientów.. bo coś odwalili od tak na odp....l
Dziwi mnie tylko, że ja przejechałem te ponad 10 tyś. to nie wiele i znowu wtryski - a bardziej wydaje mi się jeden wtryskiwacz dziwnie pracuje bo nie stuka to tak serią.
Ja zrobiłem tak, wyskoczyła sprężynka, więc pierwsze co to ze wtryski.. wiedzialem ze poprzedni wlasciciel wymienił jeden wtryskiwacz na nowy, a pozniej drugi zregenerowal wymieniając zaworek (który stary nawet mi oddał ). Sprawdzilem przelewy i wyszło że 4 wtryskiwacz duuzo wiecej ma powrotu.. wymontowalem wtryski wszystkie, po kodach doszedlem które są stare a ktory jest nowy.. Znalazlem jakaś tam firmę: Motomaximus czy jakos tak wyslalem .. czekalem troche (opisywalem sytuacje juz kiedys na forum) wyslalem 3 z zaznaczeniem ze 1 byl juz kiedys regenerowany.. Oni do mnie zadzwonili i powiedzieli ze pod mikroskopem widać jakies uszkodzenia.. ja sie zapytalem czy na 3 to powiedzial ze na 3 widac jakies tam zurzycie.. wyslali mi zamontowalem.. i okazalo sie ze blad nie znika wtedy dopiero komputerowca znalazłem, ale nie mógł usunąć. Po tygodni znalazlem na forum zagranicznym informacje ze moze gubic kod i trzeba od nowa wpisać kod.. i tak jeździłem... do ponownego zgubienia.. tym razem zgubil kod 1 wtrysk.. no cóż.. ja w swojej sytuacji nie wiem co robic za bardzo.. bo wtryski sa jeszcze na gwarancji.. moze zadzwonie jeszcze do tego od kompa i poprosze o ponowne zakodowanie moze cos zle wpisal. A co do kodów to Motomaximus zapewniali mnie ze jezeli parametry wtryskiwacza się zmienią to dadzą nowe kody po regeneracji... To tyle..
|