Silnik zaczął się pocić
Witam,
Mam problem ze swoim c-maxem 1.8 benzyna z 2004 r. samochód ma nakulane 103 tys niestety serwisowany w polskich salonach.
Ale do rzeczy:
- ostatnio odkryłem że silnik delikatnie się "poci" widac to na załączonym zdjeciu. Czy Waszym zdaneim to uszczelka pod głowicą, zdjecia od strony kolektora wydechowego obudowa rozrządu,
- zaraz po zakupie 2 m-ce temu odkryłem że samochód miał za wysoki poziom oleju w silniku ok 1cm pow. max na zimnym silniku oddesałem nadmiar, Czy olej mógł wypchnąc uszczęlkę?
- silnik trochę jak na moje oko za bardzo drga na jałowym i w trasie, chodzi troche jak silnik diesla, przepustnicę i krokowca (obroty nie falują) przeczyściłem jak radzą na forum świeczki w miare OK ale już zamówiłem nowe i je wymienię, zapłon w porządku komputer nie wykazuje żadnych błędów, ale jest troche mułowaty zwłaszcza przy niższych obrotach,
- i w dodatku zaczął trochę pierdzieć jak stary golf czy kadet,
- Czy spalany olej mógł uszkodzić katalizator czy to może tłumik a może ten magiczny elastyczny złącznik? zatykałem wydech ręką nie slychąć przedmuchów, hałaś dochodzi jakby z przodu samochodu.
Człowiek chciałby się cieszyć "nowym" nabytkiem a tu... wszystko wq... denerwuje.
Panowie będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie
Ostatnio edytowane przez sebr ; 09-04-2009 o 16:54
|