Cytat:
|
Mam Transita 2,5 busa z "97r w którym chciałbym zabudować klimatyzację. Moje pytania; czy to wymaga dużo przeróbek i jakie mogą to być koszty? Ewentualnie proszę o polecenie jakiejś firmy która robi takie rzeczy ze Śląska lub Małopolski.
|
Troszkę będę teraz strzelał, ale kompresor, jakaś chlodniczka, przewody i cały moduł nagrzewnicy wraz z panelem sterującym w desce.
Największy problem może być z częściami zamiennymi. Klima w transitach MK5 była montowana w Tourneo i Euroline. Takie samochody jeszcze jeżdżące są drogie - za rocznik 96 trzeba płacić co najmniej 16 tysięcy zlotych. Rozbitego jeszcze nie widziałem a to jedyny rozsądny dawca części. Jeśli nawet by był, to na szrocie zapewne policzą solidnie za to. Do tego robocizna - myślę, że powinieneś szukać warsztatu zajmującego się przekładkami "z anglików" i tam prosić o wycenę. Potem pewnie osobny zakład, żeby klimę oczyścić i napełnić (150-300PLN).
Gdzieś na
www.fordtransit.org czytałem o przekładce/dodaniu klimy, ale teraz nie mogę tego znaleźć. Jak mi się nawinie pod rękę to Ci to podrzucę, żebyś miał skalę zjawiska przed oczyma. Nie liczył bym jednak, że na 2000 PLN się zabawa skończy - to tak na moje czucie. Obym się mylił
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeden powie Ci za same części 600 złotych, inny 1500 - obie ceny realne, bo rzadko spotyka się te elementy do sprzedania....