View Single Post
Stary 10-04-2009, 12:07   #31
karex
ford::expert

Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
Domyślnie Odp: Bingo s (II gen) sam reguluję

Ja jak się kiedyś bawiłem i zjechałem na CutOffie na maksa to nie dość, że miałem szarpanie, to jeszcze potrafił kichnąć (na szczęście lekko) i to nawet przy dość delikatnym przygazowaniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . CutOff kończył mi się przy ok 1500 obr/min.

To, że ustawisz parametry na dość bogate nie zawsze będzie oznaczało nie wiadomo jakie zużycie gazu, pod warunkiem, że będzie się jeździło z rozsądkiem.

Ale ogólnie miałem dość falowania na wolnych obrotach. Poczytałem wypowiedzi Struny i Maupa i założyłem BLOSa (dzięki Wam za pracę w tym temacie). Skończyły mi się problemy z silnikiem. Koniec falowania, kichania, auto zbiera się od prawie samego dołu. Tzn. kichnął mi kiedyś, ale przegiąłem, bo zagadałem się przez telefon i na piątym biegu przy 40 km/h chciałem energicznie przyspieszyć. Łupło jak nigdy, aż się wyciszenie zajarało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Na BLOSie zrobiłem ok 70 tys km. Powiem/napiszę jedno - rewelacja. Zresztą jest tutaj o tym b. wiele..
karex jest offline   Odpowiedź z Cytatem