Odp: [MK3] 2005r, TDCi 130KM, za niskie obroty po odpaleniu
coś wam tu napisze Kłopoty z uruchomieniem silnika, emisja niebieskich spalin po uruchomieniu lub czarnych Đ podczas przyspieszania, dławienie się silnika przy przyspieszaniu, nierozwijanie mocy czy nierówna praca na biegu jałowym,zbyt niskie obroty, mogą być wywołane uszkodzeniem zaworu EGR, elektropneumatycznego przetwornika lub nieszczelnością przewodów i połączeń. mam sam tdci i mam obroty bez wstecznego i bez klimy od 798 do 802 a jaki spokój w aucie nie słychać ani nie czuć silnika powiem tak zaślepianie zaworu egr to głupota on jest tam gdzie ma być ktoś tak zaprojektował i tak ma być porządne wyczyszczenie zaworu sprawdzenie szczelności lub wymiana a potem bierzemy sie za zawur elektropneumatycznego który steruje zaworem egr i obroty są na poziomie 800 a nie 750 i zero telepania autem mi to pomogło a diagnozy były różne tyle się nasłuchałem że miałem dosyć tego auta a jeszcze jedno po zaślepieniu zaworu egr pogarsza sie kultura pracy silnika i staje się głośniejszy klepie jak stary dizel z lat 70
|