Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 14-04-2009, 16:58   #102
barek
ford::beginner

Model: Fiesta 7 / Mondeo 2
Silnik: 1400 / 1800
Rocznik: 2009 / 2000
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Sprawdzałem numer VIN zaraz przed odbiorem (ale już po tym jak mi zarejestrowali) i wyszło że produkcja listopad 2008, Kolonia, Niemcy (tak jak mój Mondek). Więc z początku produkcji to on nie jest, szczególnie że w salonie stała ślicznie zmontowana pokazówka i po numerze VIN była starsza, bo z października 2008 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale z drugiej strony w bagażniku mam wymalowaną/wyskrobaną literę "B" na podłodze bagażnika, więc to może jakaś jakość "klasy B".

Co do wspomagania, to po prostu za silne jest. W porównaniu z hydraulicznym w Mondku to ma trochę mniej czucia. Mondek silnie trzyma kierunek na wprost, a to trochę taka piłeczka jest, bardzo czuły. Ale to jest babskie auto, więc się nie czepiam (wystarczy na grubość kierownicy popatrzeć i widac że to auto raczej dla damskiej części publiczności, bez urazy).

A zużycie paliwa, to skoro mi pali w miescie równo 10-10,5 na trasie 7.5 w porywach 8, to jakim prawem w katalogu piszą odpowiednio 7,5 i 4,6 (!) litra. Nikt nie lubi być tak wpuszczany w małooszczędne auto.

Cytat:
Napisał bejo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam wrazenie Barek, ze to auto ze "stock-a" dostales jakies nieco prototypowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Reklamuj te drzwi i reszte, przeciez to tak nie moze odstawac i wiac! Z Twoich problemow ja jedynie zetknalem sie z klapa bagaznika (dosc mocno trzeba ja zamykac, bede musial pomajstrowac przy niej jak Ty) oraz z wibracjami ukladu wydechowego (gdzies <1k je odczuwam jak stoje na skrzyzowaniach, na razie bardzo mnie nie wkurzaja). Oczywiscie, to ze duzo pali to juz przed zakupem wiedzialem, wiec nie narzekam na to.

PS. Daj znac jak sie sprawa skonczy z tym wibracjami ukladu wydechowego, ja mam na razie maly przebieg wiec mozliwe ze sie to dopiero "rozkreci" w mojej Fiescie (oby nie...).

PS2. O co chodzi z "tym wspomaganiem..."? Wg. mnie dziala rewelacyjnie.

Ostatnio edytowane przez barek ; 15-04-2009 o 09:32 Powód: Dopisano zużycie paliwa
barek jest offline   Odpowiedź z Cytatem