Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 14-04-2009, 19:30   #104
Marcin73
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Z tego też względu kupię obecną Fiestę dopiero po faceliftingu. Niestety teraz użytkownicy nowych modeli są betatesterami. Jak kupowałem obecny samochód, to byłem zachwycony Grande Punto, bo wyglądało świeżo i było nowością na rynku. Ale po jeździe próbnej na szczęście zrezygnowałem z zakupu Fiata: zaweszenie stukało (potem doczytałem, że to najprawdopodobniej przekładnia), silnik 1.4 nie grzeszył dynamiką (mój też nie grzeszy, ale na niższych biegach lepiej się zbiera), a jakość wykonania była dość średnia. Zakup samochodu z początku produkcji modelu to loteria, można trafić na udany egzemplarz, ale bardziej prawdopodobne jest, że trafimy na "minę". Jakby nie kredyt na obecny samochód, to nie wiem, czy nie skusiłbym się na nową Fiestę, a tak, to najprawdopodobniej nową zamówię dopiero za 2 lata i mam nadzieję, że już wprowadzą odpowiednie poprawki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P.S. Skrzynią bym się nie martwił - u mnie od początku nie jest zbyt cicha, ale działa bez zarzutu. W silniku też coś stuka od samego początku i też nic złego się nie dzieje. Widać TTTM. Oleju nie bierze wogóle, a przynajmniej między wymianami nie widzę żadnej różnicy na bagnecie.