View Single Post
Stary 15-04-2009, 13:57   #96
DarekJ
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 01/28/2003
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał Vulpecula Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spręzynka zapalia sie w ciągu ostatnich kilku dni ponad 10 razy. Nan dodatek ostatnio zapaliła sie nawet kontrolka awarii silnika. wlałem o wiele za dużo środaka do czyszczenia wtrysków stp. czy dobrze zrobiłem ?
Chyba śroednio, bo z rana silnika nie mogłem odpalic, - pojechał na lawecie do mechaniora Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mechanik wymienił świece żarowe, wyczyścił kolektor, bo był w 50% zasmolony, - widziałem to!
Aha, no i mechanik zrobił próbę przelewową, odpalił, na szczęście nie było opiłków metalu, ale znalazł malutkie kulki woskowe w paliwie , - chyba to parafina. Dodam, że zakupiłem beczkę werwy,w tamtym roku. paliwa do końca nie zużyłem, dopiero co niedawno zatankowałem z tej befczki, która stała przez całą zime na wolnym powietrzu. Czy to mozliwe ze mogła by sie z niej wytrącić parafina ??
Pozdr

Andy
Nie znam się za bardzo na paliwie ale z naszym polskim paliwem to wszystko może się zdarzyć, ale dziwna sprawa.. A gdzie znalazl te kulki parafiny ?? w baku czy z przewodów ?? może to się wytrąciło z powodu nadmiernej ilości tego środka do czyszczenia wtrysków. A jak teraz auto chodzi ? nadal się zapala sprężynka, jak wyszła próba przelewowa ?? Ten kolektor to mnie zaskoczył, też planuje od kilku miesiecy wyczyścić go ;-) ciekawe co ja tam znajdę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
DarekJ jest offline   Odpowiedź z Cytatem