Temat: [Focus 1998-2004] Nowe drzwi
View Single Post
Stary 15-04-2009, 20:55   #5
moons
ford::expert

Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nowe drzwi

Cytat:
Napisał Damiano1988 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym nie zmieniał na używane bo nigdy nie wiadomo na jakie się trafi może za pół roku i na tych pojawi się ruda i co wtedy. A jak zrobię u blacharza to wiem że parę latek pojeżdżę ja za zrobienie obu tylnych i prawych przednich zapłaciłem 500zł i jestem bardzo zadowolony. Aha i używane nie zawsze muszą tak pasować jak orginalne.
Ja bym jednak brał używane. Miałeś szczęście że trafiłeś na dobrego lakiernika, albo miałeś prostą naprawę. Wiadomo jak wyjdzie już rdza bardzo trudno to zahamować i solidnie naprawić. A niestety bardzo duża większość lakierników i mechaników naciąga klientów. Nowe drzwi powinny pasować bez żadnych kombinacji chyba że auta było po jakimś strasznym kreszu to wtedy może coś tam nie pasować. Z przekładką też nie powinno być problemu odkręć najpierw swoje i potem masz już bardzo dobry dostęp. Najgorzej chyba idzie z elektryką trudno się ją wyrywa z drzwi (te takie spinki wciskane w otwory) Natomiast z konserwacją też trudno powiedzieć, zobacz że na dole drzwi są otwory żeby woda uciekała jak je przypadkiem zapchasz to będzie jeszcze gorzej.
Pozdrawiam
moons jest offline   Odpowiedź z Cytatem