Cytat:
|
nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie po dlugich bojach dobralem program do diagnostyki mojego gala jest to Polski vag niestety vag-com nie dziala w zaden sposob bynajmniej 409.1 i 311 a moze jeszcze cos knoce w polskim vag-u moge sie polaczyc tylko z silnikiem, abs- niezawsze i airbagiem z innymi wyskakuje brak polaczenia. moje pytanie czy u innych uzytkownikow z takim samym modelem i silnikiem vagiem jakim kolwiek mozna sie polaczyc tylko z silnikiem, airbagiem i abs-em czy mozna z innymi a jesli to z jakimi? konkretnie chodzi mi czy mozna z klima(manual) czy tez ogrzewaniem(dogrzewacz) bo reszta jest do przebolenia. dzieki za odpowiedzi poszczegolnych uzytkownikow. pozdrawiam.
|
i jeszcze podobny;
Cytat:
|
Nie mogę przeprowadzić diagnostyki klimatyzacji, centralnego i paru innych modułów nie wiem co może być przyczyną, że program nie chce się połączyć z modułem. Bez problemów łączy się z modułem silnika, ABS, poduszek, elektryki.
Używam programu Polski VAG 4.9 oraz VAG-COM pod Win. Kabelek kupiłem na allegro za 113zł.
Chciałbym sprawdzić jakie błędy pokaże moduł klimatronika, gdyż po przekręceniu stacyjki miga wyświetlacz przez parę sekund. Samochód stał nie jeżdżony przez ok 2 lata.
Padły w nim 2 cewki i czujni położenia wału i dodatkowo miga ten wyświetlacz, a ja nie mogę połączyć się z modułem klimy.
Pomóżcie.
|
Polski Vag, to raczej nie będę komentował, bo to wersja demo, natomiast VAG-COM wersja 3.11 czy 4.09 powinna spełniać Wasze oczekiwania, pomimo ze nawet to będzie wersja nie rejestrowana. Musi połaczyć się ze wszystkim, a klimatronik bez przeszkód, oprócz modułu komfortu.
Jaki kabel kupiłeś to już nie maja sprawa, ale jak jest problem to zadzwoń do sprzedawcy.
Sprawdź wczesniej czy jest kabelek prawidłowo zainstalowany na komputerze, jak kupowałes to sprzedawca dołożył pewnie płytkę instalacujną ze sterownikami.
Ten interfejs musi byc widać w Menadzerze Urządzeń, bo jak go tam nie ma to własnie sa takie klocki, sprzwdż dokladnie co piszę; <Moj komputer> prawa mysza -> Własciwosci -> Sprzęt -> Menadzer Urządzen.
Pozdr.