Temat: [Galaxy 2000-2006] Diagnostyka VAG
View Single Post
Stary 19-04-2009, 14:52   #66
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie

Cytat:
Napisał Kris110977 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki Stefano!
Udało mi się połączyć z klimą, ale i tak coś jest nie tak bo dalej nie działają inne moduły. Jutro będę dzwonił do sklepu, w którym kupiłem kabelek, jest on na com-ie i nie wykrywa go w urządzeniach, przynajmniej go u mnie nie ma.

Podłączyłem się z klimą programem VAG-COM 409 oraz 311 wyskoczyły mi błędy:
...............

Proszę o pomoc.
Musisz widzieć kabelek w menadżerze, a zainstalowałeś sterowniki z dołączonej płyty CD, bo pewnie ja miałeś z kabelkiem?
Odnośnie błedów to trzeba ich szukać a jestem zawalony inna pracą, z tego co pamietam to jak piszesz; "błąd 01596 jest związany z silnikiem ale nie za bardzo wiem jaki to jest i gdzie się znajduje ...."
to silniczek klapy silnika V154 od recyrkulacji powietrza, znajduje sie z prawej strony za schowkiem, koło wlotu powietrza do układu, koło filtra kabinowego, pod tapicerką.
Nawet wklejałem zdjęcie chyba na tym forum gdzie to on jest, uzyj szukajki.
Jak nie znajdziesz wkleje jeszcze raz.
Pozdr.

Cytat:
Napisał dwoje19 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś mi może powiedzieć coś o tych moich logach, czy wszystkie wartości są w normie?.
Zrobione na wolnych obrotach bo narazie nie mam baterii w laptopie.

Monday,20,April,2009,17:26:48
028 906 021 GT ,,1.9l R4 EDC G00SG 1906,

,Group A:,'000,,,,,,,,,,Group B:,'001,,,,Group C:,'004
.................................................. ..............................................
Nawklejałeś dziadostwa, po trzy bloki, ze az w oczach sie mieni i po co to?????
PROSIŁEM ABY NIE ZASMIECAĆ TEGO TEAMTU, a tu wklejasz tyle badziewia i chcesz aby ci na wolnych obrotach silnika, ktos to analizował?

Napisz spokojnie co chcesz sprawdzać; turbinę, wtryski, czy kąt wyprzedzenia zapłomu, czxy coś innego???
Masz tutaj jak widzę po twoich postach juz pokazny wkład w to forum, to więc postaramy sie jakos pomóc.
Tylko bez obrazy, pozdrowienia, S.

Ostatnio edytowane przez subratri ; 24-04-2009 o 17:28
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem