Temat: [Galaxy 2000-2006] Diagnostyka VAG
View Single Post
Stary 19-04-2009, 22:57   #67
Kris110977
ford::beginner

Model: Galaxy MK2
Silnik: 2.8 V6 24V
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Diagnostyka VAG

Stefano chyba znalazłem te zdjęcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tutaj jest link do niemieckiego forum, tutaj do wątku o silniczku klapy.
Widzę, że jesteś cenionym mechanikiem nie wiem jak mam Tobie dziękować :fcp29 tym bardziej że masz nawał roboty i znajdujesz jeszcze czas aby odpowiadać na forum. Wiesz mi że tacy ludzie jak Ty zasługują na szacunek i uznanie i dobrze że jeszcze tacy są. Wielkie dzięki.
Jutro muszę wstawić auto na wymianę oleju w skrzyni i silniku, jak odbiorę uzupełnię klimę i sprawdzę czy działa, jak nie to nie wiem czy "zaatakuję" ten pulpit.

Dzisiaj dzwoniłem do serwisu, w którym kupiłem kabelek, aby wyjaśnić dlaczego nie chce się łączyć z niektórymi modułami np. immobilizer, centralny zamek itp. Serwisant powiedział, że jest to kabel na port COM i nie trzeba żadnych sterowników, natomiast nie łączy się dlatego, że prawdopodobnie niektóre moduły są "Fordowskie" stąd te problemy.
Nie wiem czy to co on mówił jest prawdą, ale z tego co wiem to te same moduły są stosowane w Shranie i Alhambrze. Nie wiem co mam myśleć.
Może będę miał w niedługim czasie sprawdzić na innym samochodzie to się okaże czy to przypadkiem nie wina kabelka, tylko że łączy się z silnikiem, ABS, poduszkami, klimatronikiem (ostatnio).
Jak dojdę co jest to dam znać.

Ostatnio edytowane przez Kris110977 ; 20-04-2009 o 10:43
Kris110977 jest offline   Odpowiedź z Cytatem