View Single Post
Stary 20-04-2009, 11:38   #6
Adasko_Transit
ford::advanced

Model: Boxer
Silnik: 2.8 HDI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Klucz do koła zapasowego

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja się nie zgodzę z kolegami, uważam, że jak coś jest, to ma działać. Inna sprawa, że moje Transity były i są zawsze osobowe i koło zapasowe wewnątrz jest tak potrzebne jak pryszcz na d--pie. Po to jest ta winda, aby koło nie zajmowało miejsca w środku auta.
Maciek, podjedź na najbliższy szrot Transitów lub na Allegro znajdź taki (lub kogoś, kto wuprzedaje Transita z rozbiórki) - tam kupisz za grosze. Pamiętaj, że ta przedłużka do podnośnika inna była przed i po 1992r.
Adasko, co ty chcesz od tego podnośnika :632: ? Przecież jest super, przydaje się do wielu innych samochodów w wielu sytuacjach (np przytrzymanie zespołu napędowego przy wymianie poduszek), jest mocny, łatwy w obsłudze i lekki. Ma same zalety.
Adasko, tak przy okazji, co z Tranzolkiem 115KM?
Wojtku, w owym czasie kiedy nawaliło mi łożysko w przednim kole i piasta też poległa w boju próbowałem jakoś wrócić z Radomia do Bytomia, ten podnośnik oblał egzamin u mnie i został usunięty (w krzaki poleciał), mam tłokowy który udźwigu ma 3t, ale Dobrze piszesz, np przy podtrzymaniu różnych podzespołów pewnie się sprawdza, tu jednak temat był o kole zapasowym, idąc za tym "defekt" więc w tym przypadku jak dla mnie odpada. Co do Transolka hmm cóż ktoś był tym razem szybszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeśli jednak:
Kolega chciałby pozostawić ten wszechmocny mechanizm, dorobienie klucza powinno okazać się dziecinnie proste, wystarczy jakiś pręt wygięty na kształt korby z kwadratową główką o boku 15mm (jak mnie pamięc nie myli), by ten wymiar zweryfikować serdecznie polecam suwmiarkę, ukłon pod autko i wzięcie miary Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Adasko_Transit ; 20-04-2009 o 11:41
Adasko_Transit jest offline   Odpowiedź z Cytatem