Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 20-04-2009, 20:22   #125
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał barek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aha - mówiłem już że auto miało przebieg na liczniku głównym 9 km, a na liczniku dziennym 69 km. Wydaje mi się że z Dąbrowy Górniczej do Krakowa jest coś koło tego, więć myślę że panowie po prostu podjechali moim autem w weekend, w śnieżycy, na letnich oponach...
A czy licznik główny nie powinien miec tej samej wartości co dzienny w tym przypadku? Przecież oba zaczynały liczyc od zera...

Cytat:
Napisał barek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do drzwi, to od razu zauważyłem i na moją prośbę jest adnotacja w książce gwarancyjnej "Klient zgłasza zastrzeżenia do spasowania lewych drzwi", sam musiałem to podyktować bo dealer nie miał inwencji jakoś i był zniesmaczony trochę chyba. (...)Sprzedawca mnie na to poklepał po plecach i powiedział: "Proszę Pana, to tylko Fiesta".
W ogóle dziwi mnie podejście sprzedawcy, wygląda na to, że klient jest cacy do chwili wpłacenia kasy. Potem mogą Cię najwyżej poklepać po plecach... Co do reszty niedoróbek to zażądałym ich natychmiastowego usunięcia i koniec. Choć widzę, że sam wolisz przy aucie grzebać... Wracając do tematu, nie wszystkie fiesty mają głośną skrzynię i sprzęgło, i nie wszystkim odchodzą drzwi, nie we wszystkich wibruje wydech. Więc jednak można dobrze fiestę złożyć. Jeśli tak to dealer powinien się tym zająć.

Cytat:
Napisał logar4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie zamówiłem na razie alarmu ani innych zabezpieczeń (tak naprawdę jestem sceptyczny co do alarmów chyba dodam blokadę skrzyni – jak myślicie ?)
Ja również nie zamówiłem alarmu, też nie odpowiada mi niefabryczna instalacja, sam sprzedawca odradził mi ten sposób zabezpieczenia. Pozatym mało kto zwraca uwage na wyjace alarmy, a jak ktoś będzie chciał buchnąć coś ze środka auta to zrobi to szybko i alarm nic nie pomoże. Mondeo z '99 roku dwa razy otwierałem po zatrzaśnięciu klucza i za drugim razem zajęło mi to 15 sekund. Narzędzie było proste jak drut... bo był to po prostu drut. :-)
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem