Witam wszystkich fanów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Denso.
Czytam i czytam i nic to nie daje.
Niedawno kupiłem mondziaka z taką navi. Ponieważ mapa nie obejmuje Polski namierzyłem nową mapę do Forda rok 2007-2008. Ale mój samochód jest z 10.2004, podobnie zresztą jak wersja mapy. Stąd moje pytanie (sprzedawca nie jest pewien).
Czy jak kupię taką mapę to konieczne będzie najpierw aktualizowanie systemu? czy to nie ma żadnego znaczenia i mapa ta powinna działać?
I jeszcze 2 pytania z innej beczki:
- co to jest menu serwisowe i jak się tam dostać? Przejrzałem instrukcję ściągniętą z netu i nie trafiłem na takie. Jest tylko takie menu, które uruchamia się po wciśnięciu przycisku MENU (inne funkcje przy radiu inne przy navi).
- od faceta, od którego kupiłem auto dostałem też stację dokującą do telefonu komórkowego. Załatwiłem sobie nawet starą nokie 6310i, która jest wymieniona na stacji. Podłączam ją do stacji, zaczyna się ładowanie, ale jak wciskam przycisk PHONE na DENSO wycisza się tylko głos. Widziałem na jakiejś stronie internetowej, że po podłączeniu telefonu w lewym dolnym rogu ekranu powinna pokazać się ikona telefonu a u mnie nic. Wiecie coś jak podłączyć ten telefon? Chyba, że w ogóle jestem w błędzie. Wydawało mi się, że jak podłączę telefon do DENSO to będę mógł słuchać rozmówców przez głośniki auta i mówić przez mikrofon zamontowany przy podsufitce.
Będę wdzięczny za info.
Pozdrawiam,
sobczakkac