ZROBIONE
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gumy wymienione - a to kilka moich uwag...
Tak jak kolega wcześniej napisał podniosłem samochód na lewarku, zdjąłem koło itd.
Dojście do śrub - PORAŻKA - odkręciłem tylko górną śrubę, do dolnej się nie dostałem z braku możliwości dopasowania jakiegokolwiek klucza który mógłbym tam wcisnąć. Poprzestałem na jednej śrubie, obejmę odchyliłem przecinakiem i starą gumę wybiłem. Nową gumę nasmarowałem tawotem jak kolega polecił (miałem małe problemy ale się też udało). I tu zaczęły się schody z przykręceniem śruby, ściągnąłem obejmę takim ściągaczem magicznym i co się okazało, obejma przy podbijaniu do góry odkształciła się tak, ze gdy ją ściągnąłem w dół nie szło wkręcić śruby i to sprawiło największy problem. nie było o co zaprzeć łomu ani innego pręta żeby dogiąć to obejmę tak jak powinna być... ale też się udało. Gumy wiec założone i muszę przyznać że w pewnym momencie zwątpiłem i chciałem odkręcić całe przednie zawieszenie ale się udało więc życzę powodzenia i cierpliwości wszystkim tym, których czeka taka wymiana.
Dziękuję serdecznie za pomoc i pozdrawiam
MW