Temat: [Mondeo 2000-2007] 2.0 TDDI gaśnie jak jest rozgrzany
View Single Post
Stary 26-04-2009, 14:37   #56
Robert_Taki
ford::advanced

Imię: Robert
Model: Mondeo mk4 Saloon
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Mondeo 2.0 TDDI 2001r gaśnie jak jest rozgrzany

Cytat:
Napisał dgrabo1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zastanawia mnie ta sytuacja kiedy ustępuje wada w 100%, a mianowicie gdy podjechałem do kolegi aby wykluczyć aku, MDO był już wystarczająco nagrzany tj, 90 c, gdy go włączyłem gasł po 15 sek (pedał gazu w tym czasie nie reagował). Zrobiliśmy z kolegą rzez następującą: Podpieliśmy do mnie dodatkowo przewodami równolegle jego aku. (+)(-). Załączyłem MDO z podpiętymi jego przewodami dodatkowo do moich klem. Wada i sytuacja z wyłączaniem po 15 sek powtarzała się . W pewnym momencie kolega zdjął mój (+) z klemy zostaliśmy tylko na jego plusie i kontrolka ładowania od razu zgasła i wada ustępowała. Uznałem że to akumulator, kupiłem nowy i to samo .
Alternator był zdemontowany i cały sprawdzony , mam wydruk z komputera o jego stanie. Zatem alternator jest z wady raczej wykluczony.
HELP.
Jeśli alternator jest sprawny, to musi występowac jakaś usterka w instalacji elektrycznej od alternatora.Po podłączeniu się do instalacji kolegi kontrolka gasła.
Robert_Taki jest offline   Odpowiedź z Cytatem