Temat: [S-MAX 2006-2015] Znane i nieznane tricki
View Single Post
Stary 27-04-2009, 07:19   #4
andree74
ford::average

Imię: Andrzej
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Znane i nieznane tricki w Fordzie Smax

zmiana trybu zamykania drzwi. Chodzi o to ze mozna miec tak ustawiony zamek centralny ze przy nacisnieciu raz przycisku otwierania drzwi na pilocie kluczyka, otworza sie nam tylko drzwi kierowcy ( ja tak mialem ) dopiero przy drugim nacisnieciu pozostale drzwi moglem otworzyc. Nie odpowiadalo mi to troszke i zwrocilem sie o zmiane tego ustawienia w ASO.....Pan w autoryzowanej stacji, jako ze nie kupowalem samochodu u nich podal mi cene : 185 PLN. Pomyslalem sobie ze za ta cene to jestem w stanie sie przyzwyczaic do takiego systemu zamykania i otwierania ale....po powrocie do domu przypomnialem sobie ze w moim poprzednim samochodzie pewne funkcje w alarmie moglem zmieniac przy pomocy pilota i sprobowalem.
Odp: zeby zmienic, wlaczyc funkcje otwierania wszystkich drzwi po nacisnieciu przycisku otwarcia nalezy: na kilka sekund nacisnac oba przyciski (zamykania i otwierania) i przytrzymac do momentu az samochodzik nie mrugnie do nas uzywajac tzw. swiatel awaryjnych. Proste i szybkie...ale dlaczego panowie w ASO chca tyle pieniazkow za operacje ktora nie wymaga zadnego drogiego sprzetu oraz wysilku z ich strony tego nie jestem w stanie zrozumiec. Jesli ktos z forumowiczow chce sobie wlaczyc badz wylaczyc taka funkcje to chyba tej informacji w instrukcji nie znajdzie ( moze zle ja przegladalem) a jesli nie ma instrukcji to zawsze moze poczytac cos na forum forda

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
andree74 jest offline   Odpowiedź z Cytatem