Cytat:
Ta zabawa z gaśnięciem auta i problem z odpaleniem to ewidentny problem z czujnikiem wałka rozrządu (ale błąd to powinien raczej występować i w ASO powinni o tym wiedzieć bo to znana i częsta usterka). A co do face-liftingu to ponoć tak, ale na forum jednym i drugim to się zdarza... aczkolwiek ponoć po lifcie trochę to poprawili.. Nie zakładaj najgorszego, wymień ten czujnik - majątku nie kosztuje..
|
W moim przypadku chyba jednak nie jest to problem tego czujnika, gdyż: po pierwsze na Węgrzech doszło do rozprogramowania wtrysków, a wtedy podobno nie włączy się nawet tryb awaryjny. Po drugie, w ASO Forda na Węgrzech gdzie wgrali mi nowe oprogramowanie sterowania wtryskami, odrzucili sugerowany przeze mnie problem z czujnikiem, gdyż stwierdzili że pojawiłyby się inne symbole (kody) błędów po podłączeniu do kompa. W ASO w Rybniku też to odrzucili. Po trzecie, teraz w weekend ponownie zaczęła migać mi sprężynka świecy żarowej, ale auto nie zgasło tylko (jak to bywa w przypadku awarii wtrysku) przeszło na tryb awaryjny - przyspieszenie jak w "Maluchu"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - a po zgaszeniu silnika, ponowna próba uruchomienia go nie przysporzyła wiekszych problemów. Natomiast po dniu postoju przy zimnym silniku było troszeczkę problemów, ale za trzecim razem zapalił.
PS. Czy są dobre zamienniki pompy paliwowej do Mondeo 2.0 TDCi 130KM i tansze przy okazji?