Mi się w pewnym stopniu to udało, chociaz i tak jak postoi na słoncu to przez pewein czas czuc to gorące powietrze.
U mnie oryginalny wlot powietrza jak i miejsce w filtrze jest przerobione na wlot w zderzaku, rura alu 8cm i wpad do filtra jest od spodu, jak był z boku to troche grzał sie od chłodnicy i wezy.
Ale mysle żeby jeszce zrobic zabudowe filtra powietrza (jego obudowy, nie stożek)
Bo powiem ze jazda rano ok godz 5-6 po nocy to niebo a ziemia z jazda w upał w poludnie, jest na tym strata przynajmniej kilku km.
Czytałem Twoj drugi post i tutaj mozesz miec mały problem, otóz, u mnie poprawiło sie po przerobce wlotu, tyle że reszta elementow czyli cały dolot z przepustnica/kol./przepływka mam o wiekszej srednicy tj od 2.0, ale moze i cos tam samym wlotem uzyskasza, wazne zeby on łapał bezpośrednio powietrze, nie zasłoniety zderzakiem, cos ala im szybciej jedziesz tym mocniej wpada powietrze.
Ja dałem tylko siatke przed rure, bo raz kilka lisci z obudowy wyciagałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dodatkowo, tylko tego sam nie wiem mogłby troszke poprawic wkład filtra tyle że K&N niby ma troche wiekszą przepustowośc od zwykłego.
Sam sie nad nim zastanawiałem, ale ktos tam pisał ze nic nie odczuł wiec nie swedzi mnie prawie 200zl.