View Single Post
Stary 28-04-2009, 23:42   #2244
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Spot łódzkiej grupy

Dal zainteresowanych ... i tych niezainteresowanych, krótkie resume z współpracy z Ford Pomoc...
Myślałem, że po poprzednich z nimi doświadczeniach, moja opinia ie może być gorsza...myliłem się ;-/
Na szczęście, korzystając z dobrych rad kolegów z FCP (dzięki Rally i Karex) zmieniłem podejście i od razu zażądałem wszystkiego via mail i rozmowy z kierownikiem tego bałaganu co się FP nazywa...
skutek taki, że smsy aktualizujące postęp interwencji oraz oczekiwane informacje dostawać od nich zacząłem :-D
Generalnie, po 72 godzinach od wjazdu na teren ASO (co za tempo, nieprawdaż) wreszcie usłyszałem jakiś konkret...(no powiedzmy,że to konkret ;-p ) jutro rano bowiem mam się dowiedzieć co dolega mojemu mondziakowi i co i kiedy z tym fantem zrobię...pożyjemy zobaczymy...
tymczasem od niedzieli 1200 km na liczniku renówki przybyło i jeden wniosek z tego mi się nasunął...KAŻDEMU CO MI BĘDZIE WPIERAŁ bzdety typu "a po co tyle koni?!?! a po co taki moment" i jeszcze dołoży, że to niebezpieczne, załatwię taką renówkę i puszczę "2-ką" do Poznania, jak hobbita w tę i nazad... to zrozumie, że to konie i moment podnszą bezpieczeństwo i komfort jazdy...dość powiedzieć, że przy pierwszym wyprzedzaniu, mając prostą startową tak ze 1,5 km omc nie miałem czołówki bo mi się asfalt skończył a wyprzedzane tiry nie zostawiły miejsca na schowanie się...brrrrr...
I druga refleksja..mój XXX (bo nie wiadomo kto czyta ;-p a kto ma wiedzieć to wie ;-)) konny mondziak MNIEJ pali na trasie, niż ta super, hiper oszczędna renówka...