View Single Post
Stary 29-04-2009, 10:14   #10
sztacha
ford::average

Model: Ford CMAX II
Silnik: TDCi 2,0 TDCI 115PS Powershift
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: 2.0 TDDI - Po odpaleniu silnika nie wchodza biegi

Cytat:
Napisał Kubulsen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego Sztacha, a czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tej pompki, czy jest ona sprawna, czy też nadaje się już do wymiany? U mnie też jest ten klasyczny objaw - po uruchomieniu silnika biegi ciężko wchodzą (zwłaszcza jedynka i wsteczny), ale z czasem w trakcie jazdy częściowo to ustępuje ale nie do końca, tzn. jak wysprzęgle bieg np. stojąc na światłach to mam później problem z gładkim wbiciem jedynki - wbić wbiję, ale jakoś tak z oporem. Mechanik mi powiedzał, że w sumie nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie co jest wadliwe i jeśli chodzi o pompę pedału sprzęgła to wymienia się ją trochę "na ślepo". Nie chcę się pakować w niepotrzebną wymianę,jeśli na przykład by się okazało, że winny jest wysprzęglik.To jak to właściwie jest z tą pompką? Aha, wcześniej odpowietrzony został wysprzęglik i nic to nie dało.

Nie bardzo wiem, ja jestem laikiem w sprawach motoryzacji. Spytaj motorka26 co i jak, bo u niego w pracy mi to robili. Najlepiej miec dojście do jakiejś drugiej pompki i zrobic małą podmiankę do sprawdzenia.
sztacha jest offline   Odpowiedź z Cytatem