Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 30-04-2009, 12:54   #162
logar4
ford::advanced

Model: S-MAX
Silnik: 1,6 EcoBoost
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

(...) wracając jeszcze do focusa to patrzyłem na oficjalny cennik i nie jest tak kolorowo jak przy fieście i to jest nawet nie logiczne żeby ford sobie pozwolił na cos takiego że sprzedawane przez niego auta z dwóch różnych klas mają takie same ceny i wyposażenie bo chyba oczywiste jest że każdy by brał auto z tej lepszej klasy (w tym przypadku focusa) i fiesta nie miałaby nabywców... a w tej kwestii akurat bije rekordy sprzedaży... porównaj sobie też ceny fiesty do cen innych aut w tej klasie - moim zdaniem fiesta jest w porównaniu do nich stosunkowo tania...(...)
Nie mam pojęcia jakie upusty dają na fokę (bo nie chciałem kupować foki) ale jak ze strony forda skonfigurowałem fokę z wyposażeniem odpowiadającym temu, które wybrałem w fieście (mówie o podobnym silniku w foce jest 115KM a w fieście 120 KM), podownym wyp. dodatkowym, 3D budzie, dodatkowo w fieście jest fajniejsze radio i fajniejsze fotele, aluminiowe pedały - czego nie mogłem wybrać w foce) to dostałem cenę 76000 nawet jak dadzą 5 000 rabatu (a sądzę, że to jest możliwe - ale trudne do negocjacji może nawet trochę więcej) to cena wyjdzie na poziomie 70 tyś czyli o ponad 11 000 większa (!!!!) . No oczywiście można mówić, że warto dodać 11 000 ale można tez dodać kolejne 11 000 i kolejne 11 000 i tak można dojść do merca AMG za 1 200 000 pln. (jak ktoś tego potrzebuje albo lubi i go stać...). To są jałowe dyskusje. Chyba się ze mną zgodzicie ?
Trzeba też pamietać że fiesta to nowy bardzo pożądany model a foka ma już swoje lata.... pewnie za kilka lat fiesta z takim wyp. będzie jeszcze tańsa (a na 100% będa na nią większe upusty niz dziś)
Fakt goła foka z upustem dilerskim będzie nawet tańsza od wyp. fiesty ale napewno nie tańsza niż goła fiesta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...i tak ma być....
PRo.

Ostatnio edytowane przez logar4 ; 30-04-2009 o 13:24
logar4 jest offline   Odpowiedź z Cytatem