View Single Post
Stary 30-04-2009, 17:46   #6
arris_25PL
ford::beginner

Imię: Arek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Zetec (115KM)
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: [MKII] wyciek płynu chłodniczego rurka nad półośką prawą

Witam,

Miałem ten sam problem...

Przy wymianie wahaczy musiałem ją lekko odchylić aby wysunąć śrubę, jak ją odchyliłem to zaczęły się robić w niej dziury, tak więc odkręciłem ją żeby sprawdzić jej stan - był fatalny - jak przejechałem po niej delikatnie szczotką drucianą robiły się dziury, oddałem do spawacza i powiem ze bardzo ładnie zaspawał wszystko, jednak przy montaży nowego wahacza pojawiła się kolejna dziura Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. już nie jechałem do spawacza tylko wyciołem zardzewiały kawałek i założyłem wąż gumowy - zdało egzamin. Tylko nie na długo - miałem niezłego farta - po jakimś czasie wybieraliśmy się na dłuższą podróż wiec stwierdziłem że sprawdzę czy wszystko w porządku pod maską, jak się okazało nie było płynu w zbiorniczku wyrównawczym, podjechaliśmy do pobliskiego marketu żeby uzupełnić, zacząłem lać płyn, nagle usłyszałem szum lejącego się płynu, schylam sie pod samochód a tam... zaj...... kałuża płynu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., tak więc nici z podróży, przynajmniej została odłożona na drugi dzień, bo z samego rana pojechałem do sklepu i kupiłem taką rurkę i w droge Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (koszt rurki - 120 zł / czas wymian - 1 godz. były problemy z wysunięciem starej rurki z węży gumowych).

Wąż gumowy który założyłem szybko sie zniszczył - popękał. być może przez to że byl blisko silnika i temperatura dawała o sobie znać.
Przebieg: 150 tys.
arris_25PL jest offline   Odpowiedź z Cytatem