Witam,
Miałem ten sam problem...
Przy wymianie wahaczy musiałem ją lekko odchylić aby wysunąć śrubę, jak ją odchyliłem to zaczęły się robić w niej dziury, tak więc odkręciłem ją żeby sprawdzić jej stan - był fatalny - jak przejechałem po niej delikatnie szczotką drucianą robiły się dziury, oddałem do spawacza i powiem ze bardzo ładnie zaspawał wszystko, jednak przy montaży nowego wahacza pojawiła się kolejna dziura
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. już nie jechałem do spawacza tylko wyciołem zardzewiały kawałek i założyłem wąż gumowy - zdało egzamin. Tylko nie na długo - miałem niezłego farta - po jakimś czasie wybieraliśmy się na dłuższą podróż wiec stwierdziłem że sprawdzę czy wszystko w porządku pod maską, jak się okazało nie było płynu w zbiorniczku wyrównawczym, podjechaliśmy do pobliskiego marketu żeby uzupełnić, zacząłem lać płyn, nagle usłyszałem szum lejącego się płynu, schylam sie pod samochód a tam... zaj...... kałuża płynu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., tak więc nici z podróży, przynajmniej została odłożona na drugi dzień, bo z samego rana pojechałem do sklepu i kupiłem taką rurkę i w droge
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (koszt rurki - 120 zł / czas wymian - 1 godz. były problemy z wysunięciem starej rurki z węży gumowych).
Wąż gumowy który założyłem szybko sie zniszczył - popękał. być może przez to że byl blisko silnika i temperatura dawała o sobie znać.