View Single Post
Stary 05-05-2009, 21:37   #156
kryho79
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: TDCi
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał ravis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
DarekJ o pompie coś napisałem na poprzedniej stronie z tym łuszczeniem pompy to też bez przesady. Krycho79 po tym co ostatnio napisałeś mam bardzo duże wątpliwości czy Twój problem jest związany z wtryskiwaczami. Postaram się "wydusić" więcej wiedzy z diagnostów, może będą mogli wskazać jakiś kierunek poszukiwań. Czy Twoje wtryski były wymienione na nowe czy były naprawiane? Pozdrawiam
Nowiutkie (przynajmniej wygladaly na takowe, a i kosztowaly odpowiednio, a czy Delphi je regenerowalo? Tego nie wiem - ktos kiedys tu na forum pisal ktore to sa regenerowane przez Delphi, a ktore nie, pozniej ktos powiedzial ze po numerach sie do tego nie dojdzie, wiec nie bede strzelal.)
Nie chce tu byc pesymista, ale nie jestem odosobnionym przypadkiem kiedy to wymiana wtryskow wniosla spokoj w zycie jednak nie na tak dlugo, by odrobic straty. Swoja droga poprawa byla przez 30 kkm, a zatem smiem twierdzic, ze jednak to wtryski padaja jak muchy, czy to jest wina luszczacej sie pompy, zlego paliwa czy tez innych cudow ja wiem, ze dla mnie ten konkretnie silnik byl niedopracowany(nie wiem czy nie jest nadal bo moze nie na taka skale, ale wtryski wciaz padaja). Swoja droga CR to nie tylko dobre osiagi w marce Ford i nie tylko problem z wtryskami w marce Ford - inne marki tez sie z tym borykaja, ale na taka skale to nie slyszalem jeszcze o zadnej innej.
Wracajac do regeneracji czy tez uzywania nowych wtryskow - ciekawi mnie ile mozna przejechac tys km zanim znow nawala (moze jest jakas osoba ktora wymieniala komplecik i sie pochwali). Dzis rozmawialem z jakims specem przez tel co sie oglasza na allegro ze regeneruje i powiedzial ze po wyczyszczeniu ukladu paliwowego (baku itd) wlozeniu nowych wezy paliwowych, filtra etc. mozna przejechac kolejne 140-170 tys km bo tyle wytrzymuja te wtryski - powiem szczerze, ze wydaje mi sie ze nie wytrzymaja tyle, ale gdyby mnie spotkalo takie szczescie to bylbym zachwycony, a tak choc b. lubie swojego mondka to jednak trace cierpliwosc.