Dzień dobry.
Od 3 tygodni mam nową Fiestę. Kolor Morello silnik 1.4 benzyna. Wersja Titanium + pakiet platinium + parę "gadżetów".
Od razu zaznaczam że to mój pierwszy samochód i jest dla mnie całym światem. Bo. Po pierwsze nie mam z czym porównać. Po drugie jest nowy.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@PK: Nowe fiesty wg mojej wiedzy produkowane są w Holandii
@rectosei: Wyciszenie jest ok powyżej 3 tysiecy silnik zaczyna być bardziej słyszalny, ale nie że trzeba krzyczeć.
@kubaw2005: Miejsca z tyłu jest tyle na ile pozwoli ten z przodu :-) Jestem raczej wysoki, ale 4 osoby wiozłem i spokojnie dojechaliśmy. Wiadomo że to nie limuzyna.
@deimos: Tylna klape można otworzyć ręką pod znaczkiem forda lub z kluczyka(pilota)
@niki80: Mi powiedziano tylko tyle że przegląd po 1 roku lub 20 000 km
@barek: Kurcze. Jak czytam Twojego pierwszego posta to aż strach. Zastanawiam się co to za sprzedawca który klepie po ramieniu i mówi że "to tylko fiesta". To jakby Ka sprzedawał to by płakał w ramię ze śmiechu? Pomijam, że jak bym widział takie defekty jeszcze przed odbiorem to bym tego auta nie wziął. Przecież zostawiasz im kupe forsy a dostajesz auto gorsze niż używane. Z tego co wymieniłeś u mnie póki co pokrywa się tylko za mocne (jak na nowe auto) trzaskanie drzwiami kierowcy i pasażera obok w celu ich zamknięcia. Ale nie nie że nie chcą się zamknąć. Po prostu oczekiwałem że będzą "chodzić" lżej. Tylne drzwi chodzą miodzio. Druga sprawa to skrzynia/sprzęgło.. nie wiem co. W garażu wrzuciłem luz i puściłem sprzęgło i było słychać zgrzytanie "gdzieś tam na dole". Dla porównania dodam, że w ruchu ulicznym stojąc na światłach, bym tego nie usłyszał.
Spalanie jakie mi się udało uzyskać to 7.7 po mieście. (na liczniku 450km). Zaczynałem z 10 przez pierwsze 50km. Poźniej długo 8.4 ostatnio 7.7. Jeżdżę raczej spokojnie ze względu na dotarcie no i zdaje sobie sprawę że to nie auto do wyścigów. W trasie jeszcze nie byłem, więc nie mam danych.
pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.