View Single Post
Stary 07-05-2009, 14:56   #161
kryho79
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: TDCi
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał pablocon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam! Mam podobny problem a wiec proszę mnie uświadomić.
Przez 3 dni po odpaleniu migała sprężynka i po przejechaniu ok 2km po ponownym uru chomieniu nie zapalała się już. Od około tygodnia nie mam takiej usterki jednak przy znacznym przyśpieszeniu robi się czarno z tyłu a ponadto przy dużej stabilnej prędkości
słychać (nie czuć) szarpanie silnika, czy to wtryskiwacze?
mondeo 2005, 155000 km, Tdci 130km
Robi sie czarno przy znacznym przyspieszaniu - to pojecie wzgledne bo przy dieslu zawsze sie robi przynajmniej na chwile czarno (pytanie jakie to jest zadymienie a to jest sprawa jednak subiektywna - dla jednych bedzie to normalne dla innych za duze) i kolejna sprawa "...slychac (nie czuc) szarpanie silnika" - to moze silnik nie szarpie tylko cos dzwoni, stuka raz bardziej raz mniej (ja np. tak mam ze raz slysze jak wtryski (albo skutek ich zlego dzialania) dzwonia bardziej a raz mniej (a slysze to od momentu kiedy ta pomaranczowa franca sie zapalila). W sumie ciezko powiedziec czy ktos bedzie w stanie sie okreslic co to moze byc. Nie pomoglem Ci pewnie za bardzo, ale trzymam kciuki ze to jednak nie beda te wtryski.