Temat: [C-MAX 2007-2010] Jakie napinacze pasów do C-max
View Single Post
Stary 07-05-2009, 22:57   #4
mariuszbox
ford::average

Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Jakie napinacze pasów do C-max

Na moje oko to te napinacze nie będą pasowały do C-Max'a. Ta część będąca "na zgięciu" do której z jednej strony wchodzi tuba ładunku a z drugiej noga klamry do pasa, różni się w Maxie. Na zdjęciach widać, dość duży otwór w tej części napinacza, natomiast w C-Maxie nie na tego otworu. Poza tym, część napinacza o której mówię, ma jednak inny kształt niż ta w C-Maxie. Jeszcze jedna rzecz jest "nie taka" - na zdjęciach z każdego napinacza wychodzi po jednym kablu, natomiast w C-Maxie napinacz pasażera ma rzeczywiście jeden kabel z pomarańczową wtyczką, natomiast napinacz kierowcy ma już dwa kable, zakończone wtyczką pomarańczową i bordową. Dla C-Max'a z 2004r. > nr części 3M51-R61208-AD to napinacz pasażera, nr części 3M51-R61209-AF to napinacz kierowcy (od 2004.10.04 do 2008.01.15). Numery części zmieniają się w zależności od wersji pojazdu i daty jego produkcji. Mam nadzieję, że nie wprowadziłem w błąd i trochę pomogłem. Poza tym cena kompletu napinaczy (2szt - prawy i lewy) do C-Max'a nie schodzi poniżej 400zł, a raczej ma tendencję zwyżkującą do 500zł.
mariuszbox jest offline   Odpowiedź z Cytatem