View Single Post
Stary 08-05-2009, 14:47   #9
kosa_RS
ford::amateur

Model: rs2000, mondeo 2.5 V6
Silnik: różne
Rocznik: 92 i 96
Domyślnie Odp: Mondeo mk2 instalacja gazowa 4 gen.

rafal c007 z czystym sercem mogę polecić Ci instalacje BRC SQ24 MY07 lub P&D. W każdym moim samochodzie który miałem była ta instalacja(no chyba że 6 cyl to mam SQ 56). Wiem że cena montażu w porównaniu do polskich instalacji jest dość wysoka ale nie wszyscy wiedzą o pewnych rzeczach. Jako że jestem dociekliwy i jak już coś robię to dokładnie najpierw dowiedzialem się kilku istotnych rzeczy o każdej instalacji.
Dlaczego BRC:
1. 2 lata gwarancji bez limitu kilometrów
2. ogólnopolski system gwarancji asistance(w książeczce gwarancyjnej masz listę warsztatów)
3. nie ma problemów z reklamacjami i dostajesz element nowy a nie regenerowany jak sie czasem zdarza.4. żywotność podzespołów jest kilka razy dłuższa niż polskich komponentów
4. często gwarancja na podzespoły w polskich instalacjach wynosi tyle co żywotność danego komponentu czyli po upływie gwarancji czeka Cię płatna wymiana.
Np dla listwy Valtek u mnie w regionie gwarancja jest na 15 tyś km czyli jak sporo jeździsz to rok czasu
5. poza tym BRC jest na rynku od wielu wielu lat. Nie ma kłopotu z dostępnośćiż części bo są na bieżąco produkowane więc i za 5 lat dostaniesz element który może Ci się popsuć a nie tak jak np u mnie w regionie królował Vector. Był rok na rynku i koniec i co wtedy???
6. instalacje BRC są montowane do fabrycznie nowych samochodów (Fiat, Kia, Chewrolet, VW, Opel, Skoda, Hyundai i jeszcze inne których nie zapamiętałem . Dlaczego nie polskie?? Odpowiedz nie jest trudna.
7.Również warsztaty montujące BRC cieszą sie renomą bo jeśli ktoś montuje daną instalację kilka lat to trochę już o niej wie a nie co rusz kolejne polskie nowości i mechanik uczy sie od nowa. Ja nie chciałbym np. żeby ktoś uczył sie na moim samochodzie.
8. A jeszcze jedno jak zobaczyłem polskie pseudo wtryski z cewkami i dyszami które trzeba rozwiercać różnie do różnych aut to wybuchłem śmiechem. W BRC wtryski masz dobierane do mocy auta i są o niebo dokładniejsze. Najfajniej jak by jeszcze były Keihiny ale to już duże pieniądze niestety.
Tyle moich sugestii i spostrzeżeń na temat instalacji gazowych. Powiem Ci tak jak mi powiedział kolega w zaprzyjaźnionym warsztacie gazowniczym. Jak chcesz "Polaka" to się będziemy często widywać i niekoniecznie pozostaniemy kolegami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kosa_RS jest offline   Odpowiedź z Cytatem