Cytat:
moze miałeś łyse ?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bo właśnie na mokrej są rewelacyjne.... o wodzie nie wspomnę... wypompowują z kolein wodę aż miło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i to bez skutków ubocznych dla prowadzenia auta....
a ja robię naprawdę spore przebiegi więc zdecydowałem się poraz drugi na nie.
|
Łyse... Taaa... Teraz już wiem gdzie tkwił problem! Dzięki
Cobretti - jesteś wielki!!!
A poważnie, poniżej cytuję kilka opinii zamieszczonych na stronie największego (chyba!) sklepu internetowego z oponami! Pisownia oryginalna!
"Kupiłem ten opony po przeczytaniu oponii na tym forum, i są raczej średnie, wyglądają ciągle na niedopompowane. nawet jak się dowali 2.1atm. Są raczej miękkie i komfortowe. Jak jechałem w lecie rano do pracy to przy zakręcie około 30 stopnii i szybkości około 40-50km/h wyleciałem z asfaltowej drogi, poślizgnęły mi się przednie opony na których były te Klebery HP2 i przód auta całkiem wyleciał z drogi, dobrze że nie było rowu. W innym miejscu takie samo poślizgnięcie. Wystraszyłem sie wtedy, bo wczesniej miałem opony Dunlop i nigdy przód mi sie nie ślizgnął. Musze jak najszybciej te opony stargać i kupić coś innego. Niemniej dla osób które spokojnie jeżdżą i nie przejmuję się wyglądem opon - to polecam."
"Nie można niz zarzucić tym oponom, ogólnie fajne. Raz na mokrej nawierzchni mnie zawiodły, a mianowicie podczas spokojnego ruszania ze świateł zaczęły buksować jak na lodzie nawet po zmianie na dwójkę. Może było coś rozlane na jezdni ? nie wiadomo , bieżnik miał w tedy koło 6,5mm. Nie zdarzyło sie to ponownie więc można stwierdzić, że było to zdarzenie losowe."
"Przyzwyczajenia wymagało zachowania się opony na mokrej nawierzchni przy ruszaniu. Mondeo 2.0 z automatyczną skrzynią biegów łatwo zrywał przyczepność."
Fakt, zdecydowana większość opinii jest pozytywna, ale... moje doświadczenia są takie, a nie inne...
Opony zawsze buksowały przy ruszaniu na mokrej nawierzchni, nawet spokojnym (nie miałem mondeo 2.0 w automacie)! Wyprzedzanie - na mokrym - tragedia... Przyczepność zrywana!
Użytkując Pilota i Primacy HP nie miałem takich problemów!
Może w tej klasie i cenie Klebery są niezłe - nie wiem... Ja drugi raz nie kupię!
POZDRAWIAM!