Temat: [Galaxy 1994-2000] Grzejący się silnik - przyczyny
View Single Post
Stary 12-05-2009, 21:00   #1
maniekm
ford::average

Model: Galaxy /S-Max / S-Max
Silnik: 1.9 /2.0 / 2.0. 163kuce
Rocznik: 2000/2007 / 2013
Domyślnie Grzejący się silnik - przyczyny

Witam kolegów-fachowców. Proszę o opinie na temat przyczyn grzania sie silnika. Wiem ,że wielokrotnie był poruszany temat ale postępowałem wg zaleceń i nadal sie grzeje. Wymieniłem termostat( dwukrotnie) oraz pompę wodną , silnik natomiast podczas podjazdów pod wzniesienia (góry) bardzo szybko sie grzeje włącznie z zagotowaniem i wyrzuceniem płynu .Wcześniej na tej samej trasie wszystko bylo OK. Ubywa mi także płyn lecz nie stwierdziłem nigdzie wycieków. Mechanik wykluczył uszkodzoną uszczelkę pod głowica gdyz trasa jaka pokonuje POLSKA- WŁOCHY (ok.1000 km w jedną strone)nie pozwoliła by mi na to ,a zrobiłem juz z tym problemem dziesieć takich tras czyli ok. 20k . Równiez w zbiorniczku wyrównawczym nie stwierdziłem żadnego << smalcu >> Proszę o opinie kogos kto miał podobny problem. Jeszcze jedno - sprawa dotyczy nie mojego gala ,tylko drugiego mojego auta ALHAMBRY rocznik 99 Pozdrawiam wszystkich forumowiczów . Niech Gal będzie z wami!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
maniekm jest offline   Odpowiedź z Cytatem