View Single Post
Stary 13-05-2009, 16:01   #43
karex
ford::expert

Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
Domyślnie Odp: MONDEO MK3 TDCi ile pali?

Wypełnił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .

1) Srednie zuzycie - od 5,5 do 5,8 l/100 km wg tego co leję, a nie wskazań kompa, bo ten to pokazuje 5,2 do 5,4 l/100 km
2) Olej w silnku typ i producent - nie wiem, pewnie Fordowski. Zalewany w ASO w marcu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
3) Opony rozmiar i producent - 205/55 16" kleber i continental
4) Nazwa stacji - BP i Statoil. Najtańsze paliwa nie jakieś tam Vervy, Superowe, Ultimatowe. Szkoda na to kasy.
5) Styl jazdy proponuje: mlodzik, rozsadny, emeryt. Nie podałeś definicji więc nie wiem. Jeżdżę jakieś 70% po terenie zabudowanym, ale są to wioski więc... Zasadniczo za często nie jestem wyprzedzany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , ale też nie jeżdżę jak wariat.
6) Silnik 2,0 TDCi i skrzynia 6 biegów

Połowę drogi jeżdżę często w 4 osoby. Tak jak wyżej napisałem, nie jeszczę jak emeryt, ale też nie jeżdżę jak wariat. Jak dla mnie to i tak za dużo mi pali. Ale to dlatego, że leją mi wtryski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Ale za to mam 151 KM i 360 Nm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Zresztą moi kumple i rodzina wiedzę, że jak w trasę to najlepiej jechać ze mną bo dojedzie sie w rozsądnym czasie, bezpiecznie i tanio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Zresztą w mk2 spalanie też mi wychodziło b. fajne. Mam świadków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
karex jest offline   Odpowiedź z Cytatem