View Single Post
Stary 13-05-2009, 19:44   #79
Panki
ford::beginner

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 diesel
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: [Mk4] Wymiana fabrycznych przednich tweeter'ów na JBL

hej,

tak czytam sobie i czytam Wasze ochy i achy nad "radyjem" sony i powiem szczerze, przez 3 lata miałem do dyspozycji C-maxa z fabrycznym 6000cd. wydaje mi się , że w c-maxsie radio grało znacznie lepiej niż w Mondku, w każdym bądź razie byłem nawet zadowolony. przesiadłem się do Mondka z Sony i jestem...delikatnie mówiąc rozczarowany. to jest jakaś totalna pomyłka. radia nie słychać, z cd płytko, wysokie tylko z nazwy, bas ...jaki bas, bum bum i tyle aż strach pomyśleć jak leci przez aux.
wiem, że w tym przypadku podstawą są głośniki, a z tego co tu widzę to w samochodzie za 100 tys i więcej jest montowany straszny badziew.
żeby było ciekawie co dzień jeżdżę do pracy służbowym nowym Fiatem Bravo. Różnica w barwie dźwięku i zakresu ustawień jest o niebo lepsza. szczerze Wam powiem, nie jestem specjalnie miłośnikiem fiata ale sprzęt zamontowany w tym fiaciku naprawdę gra super i w przeciwieństwie do mondka nie muszę nic zmieniać. dla porównania-koszt samochodu jakieś 54 000 zł, a może mniej bo to flota.
ach ten ford, to chyba będzie mój ostatni... i to nie tylko przez radio....

pozdrawiam