View Single Post
Stary 14-05-2009, 14:09   #51
karex
ford::expert

Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
Domyślnie Odp: MONDEO MK3 TDCi ile pali?

Cytat:
Napisał marek11 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Karex na jakich obrotach trzymasz najczesciej swojego bolida?
na zimnym w granicach 1100 do 1600, jak wyjeżdżam z miasta (20 do 50 tys mieszkańców) to już wtedy tak leciutko łapie temperaturę, tzn. wskazówka minimalnie drgnie to obroty tak do ok 2100. No i jeżdżę na ciepłym w granicach 1700-2200. Ale zarazem dużo jeżdżę na zdjętej nodze z gazu. I tak jak pisałem staram się jakoś co drugi dzień przy okazji jakiegoś wyprzedzania zrobić odjazd (np. wczoraj do lekko ponad 4 tys na trójce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - bo miałem mało miejsca a chciałem zrobić to bezpiecznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
I o takim ciągnięciu obrotów koniecznie trzeba pamiętać w TDCi tak do ok 3,5 tys obr. Inaczej po kilku tygodniach może się okazać, że auto nie będzie szło prawidłowo na obrotach bo się skleją łopatki na turbinie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Jednorazowy wyskok z obrotami pod obciążeniem nie wpłynie nikomu na statystykę, a w zamian silnik się nie zamuli. Bo potem to może być problem i wcale nie wymyślam. Moim autem u poprzedniego właściciela jak kumpel miał urlop to jeździł b. delikatnie i po 3 tygodniach lejąc do baku na firmę stwierdził, że zamulił go Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Ale zaraz go odmulił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . A mój b. dobry kumpel swoją Alfę 156 próbuje odmulić od ponad miesiąca, ale chyba będzie musiał dojść do turbiny mechanicznie i pewnie ją troszkę spryskać żeby rozkleić łopatki i je naoliwić. Ale to na ten temat musze poszukać info co i jak się robi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .

Proszę piszcie zarazem czy podajecie rzeczywiste na podstawie tankowań, czy to co komp pokazuje.
karex jest offline   Odpowiedź z Cytatem