Bardzo fajny ten drugi nurt "oszczędnościowy".
KubuśPuchaty, ja specjalnie przyjąłem tę samą cenę Pb i ON ponieważ tendencja jest taka, że będą one miały w przyszłości jeszcze podobną cenę, a wręcz-tak coś słyszałem- ON będzie droższy. Np w UK od roku ON utrzymuje wyższą cenę od Pb.
Gdy rozliczamy oszczędności w perspektywie miliona kilometrów cena z dzisiaj ma więc takie sobie znaczenie.
To raz. Dwa, że jak już jesteśmy tacy skrpulatni to wg cennika 2,0 TDCI jest droższe od 2,0 Duratec o kilkanaście tysięcy i wypadałoby to na końcu oszczędności wziąć pod uwagę.
A trzy, że auto ludzie sprzedają w okolicach 120-150 tys max i nic nie stoi na przeszkodzie by następny był diesel czy inne LPG by się nie okazało, że rzeczywiście po milionie km za różnicę paliwa można sobie strzelić dodatkowe auto
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ile pali mój benzyniak? 9-11 l/100km w mieście. Szeroki przedział zależny od nastroju
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spokojnie można się zmieścić w 9, jakbym nie deptał nie wyskoczyłem powyżej 11 l/100 km na odcinku dziennym liczącym ok 40 km.
Na trasie tak do 120 - 7,2-7,3. Nie sprawdzałem ile przy wyższych, a szkoda bo zrobiłem ostatnio 2x100km ze stałą v=200 km/h. Wrażenie jest tylko takie, że wiru chyba nie było, bo jakoś gnać na stację zaraz potem nie musiałem. Przyjrzę się jeszcze.