Odp: Booster
Witam .u mnie jak i u kolegów auto zaczęło dymić gdy mocniej wcisnęło się gaz a zwłaczcza przy ruszaniu i gwałtownym przyśpieszaniu.zauważyłem również że nie ma takiego jak wcześniej odejścia .zacząłem od mechanika który stwierdził ż wtryski leją .Zrobił mi wtryski ,lecz nie pomogło ,zacząłem szukać na forum przyczyn.sprawdziłem zawór recylkulacji ,przepływomierz powietrza,wszystkie wężyki ,kabelki itd...rozebrałem w końcu booster i zobaczyłem przyczynę męmbramy całe ,ale wewnątrz coś w rodzaju metalowego zaworka całkowicie unieruchomione .wybiłem to śrubokrętem wyczyściłem szmatką tak żeby leciutko przechodził przez otwór poskładałem nawet nie zmieniłem oringów ,ponieważ nie miałem ,no i auto ożyło od 2300 obr. turbo czuć jak ciągnie auto nie dymi lepiej się zbiera nawet na niskich obrotach.a mechanik zaleciłmi naprawe pompy .Jakieś 1000zł zostało w kieszeni.bo jaka pompa po 200000 tyś km spełnia kryteria. Napewno na stole znalazłby przyczyne naprawił pompe ale ja byłbym o 1000 lżejszy.to że znalazłem przyczynę po raz drugi zawdzęczam waszym opisom na tym forum .Dziękuję.
|