Cytat:
|
Potwierdzam moj na "syfie" fabrycznie 115 koni w rzeczywistosci 127. Przebieg 139tys km bez problemow.
|
To że zaleca sie Forda to umowa marketingowa między firmą produkującą olej dla forda a samym Fordem.
Jeśli oleje zalecane były by takie dobre to nikt nie inwestowałby w droższe bo po co? może w starszych typach silników gdzie nie ma tak dużych obciążeń te zwykłe się jak najlepiej sprawdzają. Natomiast w nowych gdzie z stosunkowo niewielkiej pojemności uzyskuje sie dużą moc sprawa wygląda zupełnie inaczej. Dawno temu kiedy kupiłem mondeo to naczytałem sie o tym formuła E na tym forum co to za niewspaniały olej. Przekonany o wspaniałości, oraz brakiem porównania kupiłem i cieszyłem sie z jazdy, jednak kiedy wpłynęło trochę gotówki i zainwestowałem w najlepszy olej ogólnodostępny moje zdanie sie bardzo zmieniło. Nie znalazłem jeszcze osoby która po spróbowaniu tego oleju wróciła by do starego, chyba że zabrakło funduszy. To tak jak z ropą można lać na Rafineria Płock czy też LukOil a można również lać V-powera czy ultimate. Jedni mówią po co lać jakieś "ulepszone" skoro różnica niewielka. Różnica jest tak niewielka że jedni cieszą sie wtryskami w TDCI przez tysiące kilometrów a drudzy ciągle mają z nimi problemy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakby ktoś chciał napisać że lukoil ma dobre paliwo to przypominam że w opublikowanym niedawno raporcie lukoil był jedną z stacji która nie spełniła wymaganych norm pod względem jakości paliwa.