Temat: [Mondeo 2000-2007] Dziwne bzyczenie przy przyspieszaniu
View Single Post
Stary 21-05-2009, 23:11   #20
lukzag
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Dziwne bzyczenie przy przyspieszaniu

teraz juz na 100% sie nie dowiemy chociaż myślę że to jednak ten zawór bo:
po pierwsze - myśle że wąż raczej by świszczał a to był taki metaliczny świst właśnie taki jaki mogłoby powodować cos z latającym / obcierającym metalem w środku
a po drugie jak już wymieniłem zawóz na nowy, stary rozłożyłem (mimo że jest nierozbieralny - a właściwie jest ale tylko raz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) przedmuchałem, przeczyściłem go i założyłem ponownie bo nie dawało mi to spokoju czy to na pewno on i podczas jazdy próbnej na początku było cicho ale potem lekko coś brzęczało - dźwięk ten sam z tym że o wiele wiele ciszej niż poprzednio.
Węża na razie nie wymieniałem tylko go skleiłem porządną taśmą z dodatkiem 2 plastikowych opasek chociaż wiem że wcześniej czy później będzie trzeba go wymienić. Może chociaż pare dni mi wytrzyma a w tym czasie może go zdobędę.
A teraz cennik:
Cena elektrozaworu: ok 200 zł (w przeliczeniu za PLN bo zakup był za granicą)
Radość z jazdy po kilku dniach poszukiwań i wymianie: bezcenna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
lukzag jest offline   Odpowiedź z Cytatem