Cytat:
|
oczywiscie ze bazuje na wskazaniach licznika, mozecie przeliczac jak chcecie, kiedys nie było nawigacji to w/g czego okreslaliście prędkość, niech bedzie choćby 170km/h, to i tak wystarczajco, i spalanie max 8,5L/100km, nie jakie chwilowe tylko srednie( latwo policzyc robiac 1200km - LE-MAR.) a co do mylnych wskazan licznika to trzeba miec zastrzezenia do producenta, a nie do kogo kto sie nawigacja nie posluguje, pozdrawiam wszystkich.
|
kolego ja pisząc 18,5 podałem chwilowe spalanie !!! czy trudno to ogarnąć ???.
dlatego inni "prostowali" na własciwy tor z tym 1200/180 - w 6,6 godz powinno sie udać
( tylko kto to wytrzyma ?) może Robert K. - ale Rudolf D. tego nie przewidział niestety.
Chyba że osiagasz te 180 przy 2600 RPM to pewnie spokojnie dał by rade
Ja jadąc nawet do Gliwic ( z Zielonej Góry) to ok 330 km jest - do autostrady "3"ką jade 110 km- w godz - póltora godziny , reszte trasy w 1,5 - 2 godz .
Srednia predkość 80 km nawet nie wychodzi . wiec srednio przy 80 km/h powinien spalic 6-7 l.
Ot co 18,5 l /100 to aż tak dużo ? ( z butem w podłodze ( tu już kickdown nie działa bo i po co ?) ???
A jak wyjeżdżam z parkingu podziemnego to pokazuje mi chwilowego 90 l( na 1-szym biegu - dodatkowo sie slizgając jakby ( wszak to automat)
I jeszcze wracając do "a co do mylnych wskazan licznika to trzeba miec zastrzezenia do producenta, a nie do kogo kto sie nawigacja nie posluguje". Zapytałem - czy koledze wystarcza wskazanie czy rzeczywista prędkość ? - po co te nerwy ? nawiasem mówiąc jest to celowe - 10 % błąd - "myślisz jade 60 a tu 55)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i jeszcze do kolegi tomiscorpio:
Cytat:
|
ja prawde mowiac troche spalanie w tych vw traktowalem jak mity , ale zrobilem trase 300km jadac plynnie czyli z mozgiem , ale jak szlo wyprzedzac to wyprzedzalem i spalilo 7.5l tak plus minus
Do normalnej jazdy wystarcza spokojnie , ale pogonic tym wiele nie idzie.
115KM jak najbardziej tak 90 nawet w gal 1 mi sie wydaje przegiecie pały.
|
Nawet nie chcesie za bardzo chwalić - jadac na prawde spokojnie Zielona Góra - Słubice w 2 osoby pokazał mi 6l średniej ( spodziewam sie "jobów") ale tak pokazał - średnia predkość 50 km/h (jazda przepisowa - i mało dynamiczna na "ręcznym" ustawieniu przekładni.
generalnie mało te silniki palą