Temat: [C-MAX 2007-2010] Nie działa Klimatyzacja
View Single Post
Stary 26-05-2009, 18:30   #34
ziomol
ford::amateur

Model: Focus C-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Klimatyzacja

Witam serdecznie.
Mam C-Maxa z 2004 roku ściaganego z niemiec.
Bryczka rzeczywiści fajna ale mam jeden feler własnie z klimą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po wszystkich koniecznych wymianach byłem również sprawdzić, wymienić i uzupełnić rzeczy związane z klimą.
Wymieniony jest filtr, uzupełniony czynnik chłodzący wraz z barwnikiem, sprawdzenie szczelności itd
Podczas wymiany sprawdzane było działanie i all is good - na wylocie wentylatora miernik wskazywał 5 stopni z kawałkiem no i to na tyle...
Po około 2 - 3 tygodniach zdarzyło mi się dwukrotnie, że po uruchomieniu samochodu klima nie działała ale po dłuższej lub krótszej chwili, w trakcie jazdy, zaskoczyło... aż do tego czasu. Od dwóch dni po prostu nie dziala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś ma może jakies uwagi zanim wrócę do serwisu i panowie mnie najzwyczajniej skroją...
Czy zdarza się, że np czujnik temperatury zaszwankuje ?
Dodam, że sam nawiew działa bez zarzutu ale dmucha tylko powietrze o temperaturze z zewnątrz ewentualnie podgrzewa...
ziomol jest offline   Odpowiedź z Cytatem