Temat: [Mondeo 2000-2007] Dziwny dźwięk
View Single Post
Stary 31-05-2009, 18:37   #72
Qbecki
ford::beginner

Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: [MK3]Dziwny dźwięk

Cytat:
Napisał stanisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To chyba nie czytałeś dokładnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na stronie 6 tego tematu masz instrukcje + zdjęcia http://forum.fordclubpolska.org/show...t=38701&page=6
Widziałem, dzięki. Myślałem, że może jakieś coś więcej. Pełna premedytacja.
Na marginesie: w serwisie takie gumki są po 5,16 zł za sztukę. Ja kupiłem w sklepie motoryzacyjnym przelotki gumowe po 1 zł za sztukę. Dokonałem wymiany. Dodatkowo pomiędzy obejmę a belkę (na wierzchu belki) podłożyłem słuszny kawałek prostokątnej gumy. Nie dotyka żaden metal do metalu. Roboty na 20 - 25 minut. Dodatkowo zauważyłem w trakcie pracy, że plastikowa rura doprowadzająca powietrze od jego wlotu (na wysokości atrapy przedniej) jest poluzowana na łączeniu przy kolanku (w okolicy lewego halogenu przedniego). Użyłem pasków elektrycznych do silnego ściśnięcia miejsca, gdzie jedna rura wchodzi w drugą. A efekt - BOSKI. Cisza! Przy okazji roboty warto sprawdzić, jak leżą przewody elektryczne (np. od halogenów) i inne nisko przechodzące wiązki. Mając pod ręką kilka pasków elektrycznych można dokonać za jednym razem kilku poprawek. I estetycznie, i bezpiecznie i mechanicznie lepiej.
Qbecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem