View Single Post
Stary 31-05-2009, 20:53   #63
jakbos
ford::beginner

Imię: quba
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Nieautoryzowany serwis Forda w Warszawie

Powiem tak : od 2 lat jak jestem szczęśliwym posiadaczem Focusa - zdarzyło się kilkanaście "awarii" - a to cewka zapłonowa, a to zaśniedziałe zegary, a to koszulki od linki hamulca ręcznego i ZAWSZE TRAFNĄ diagnozę na podstawie opisanych objawów otrzymałem na tym forum. Do ABSCAR'u jechałem z konkretną potrzebą wymiany konkretnej części. Wiem ,że omnibusów w warsztatach mechanicznych nie ma i wszyscy nie mogą znać się na wszystkim ale lektura ego forum i jego członkowie są na tyle pomocni ,że można obyć się i bez geniuszy. W końcu "tysiąc umysłów nie może się mylić" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Każdy warsztat ma jakieś + lub - ale koncertowa olewka i kasowanie stałych klientów "jak za zborze" to już lekka przesada. Zakładanie nowego wątka "do obsmarowania" ABSCAR'u nie ma sensu - opini jest tyle ile nas tutaj. Ale szacunek do klienta to podstawa. Nie mówię tutaj o "uniżeniu" od drzwi ale o zwykłej przyzwoitości. I h$j mnie strzela jak pytam "Pana Właściciela Dyrektora" dlaczego połamano podszybie i wymieniono je bez mojej zgody- i jgo stoicki spokój z petem w zębach odpowiada mi ,że "wymieniono dlatego aby Pan nie przyjechał z pretensjami ,że to nie zostało wymienione". A o takich szczegółach jak protokół z przeglądu (przeglądu rozszerzonego za notabene za 510zł) już nie wspomnę - w ideologii tej firmy w ogóle coś takiego nie istnieje.
To już nawet z durnej "Auto-Plazie" z procedury przeglądu okresowego lakieru dostajemy oprócz pieczątki i paragonu ładny wydruk z odręcznie zaznaczonymi miejscami które zostały obejrzane i ew wyszczególnienie usterek.

Trdycyjnie pozdrawiam wszystkich "pieniaczy"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
--------------
2 fordy - to już się staje obsesją....
jakbos jest offline   Odpowiedź z Cytatem