View Single Post
Stary 01-06-2009, 21:41   #45
Rijndael
ford::professional

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: [MK3] kolektor ssacy

Cytat:
Napisał thanatos777 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może ktoś się wypowie, kto już zrobił parę tysięcy kilometrów bez klapek w kolektorze.
Z tego co widzę, nie ma jeszcze tak naprawdę konkretnej opinii.
Czy warto zaryzykować, by przyoszczędzić parę złotych, czy dopiero bo wymontowaniu klapek zaczynają się kłopoty... ?
Ma pewnie mniej momentu na niskich obrotach, na wysokich powinien działać bez zmian, a może nawet lepiej (bo wymontowałeś element zaburzający jakby nie było przepływ powietrza).

Cytat:
Napisał thanatos777 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja osobiście na próbę polatałem z tydzień na odłączonym i zaślepionym przewodzie z podciśnieniem, nie odczułem różnicy w pracy silnika, ale to tylko tydzień i przejechane 400 km.
Nie odczułeś różnicy w stosunku do czego? Do sprawnego systemu czy takiego jaki był, zanim je wymontowałeś? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem