View Single Post
Stary 03-06-2009, 11:41   #183
Cobretti
ford::professional

Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał pajakciutek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy zdażyło ci sie ze po przejsciu w stan awaryjny jezeli dusisz gaz w dalszym ciągu autko gasnie?
jak była spręzynka to auto szło na pół mocy... max 3000obr - nawet nie...
jak mi się to zdarzało to autko na luz odpalałem i dalej jazda - ewentualnie zatrzyamnie, wyłączenie, uruchomienie... odjazd
a gasniećie miałem.. miewam... bez ostrzeżenia... jak na razie na szczęście w mieście przy wolnej jeździe...

Cytat:
Napisał delta9 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z innych objawów zauważyłem lekko skaczące obroty zaraz po odpaleniu zimnego silnika (w dosyć wąskim zakresie) oraz siwo-biały dym z rury po uruchomieniu silnika (aczkolwiek delikatny dosyć).
też to mam ... tzn akurat dymek to wczoraj zauważyłem ...
ja sie szykuję na wymianę czujnika wału.. tego nizej... nie pod wtryskami ...
zobaczymy co to da....

Cytat:
Napisał delta9 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
komputer który nie wykazał żadnych błędów.
no własnie.. to wkurzające, ze komp nic nie wykazuje...

jestem w stałym kontakcie z Kolegą Ravis`iem ... ale bez kompa nie da rady (bez sprawdzenia wtrysków teżsie nie obejdzie - ale w moim przypadku ... nie ma czasu na to... w najgorszym razie wezwę assistance Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
z dotychczasowych błędów wykazywało pompę wtryskową... ale co dalej... nikt nie wie...
a nie mam czasu na zostawienie auta do kilkudniowej diagnozy - znaczy 2-3 dni

Cytat:
znacie dobrego diagnostyka/regeneratora wtrysków w Poznaniu lub okolicach?
ja znam w Świebodzinie (również wysyłkowo - o ile jesteś pewien swego)

Ostatnio edytowane przez Cobretti ; 03-06-2009 o 11:48
Cobretti jest offline   Odpowiedź z Cytatem