Odp: Galaxy- Porządny dźwięk w mk1 - wątek dla audiofila
Z poprzednich instalacji mam dwa wzmacniacze (4x75 Sony XM-745HX i 2x100 Sony XM-1002HX), radio z CD Sony CDX-C880R, zmieniarka 10CD do tego procesor dźwięku Sony XDP-U50. Docelowo 1002 będzie ciągnął Hertze w przednich drzwiach i to ma być fundament całego systemu. Dodatkowo w tylnych drzwiach wylądują odseparowane Spectrony 165mm a na samym tyle dwudrożne Infinity Kappa 100mm. Tył będzie zasilany z radia i używany okazjonalnie. Co do basu to spróbuję obyć się bez suba, fabryczne głośniki w niewytłumionych drzwiach schodzą zadziwiająco nisko jest więc szansa że Hertze zasilone wzmacniaczem dadzą kopa. Jeśli nie to na początek sub 25cm w skrzynce zasilany z mostka 1002 a wtedy 745 w mostku zasili przód. Mam pewien komfort o cały wymieniony osprzęt posiadam, kwestia montażu.
EDIT: Oczywiście na tej konfiguracji nie koniec, to dopiero początek. W dalszych planach wymiana radia i wzmacniaczy ale decyzja o tym zapadnie po odsłuchach. W domu mam system z lampowym wzmacniaczem i jestem miłośnikiem takiego właśnie brzmienia tyle że w samochodzie takie ciepłe, łagodne brzmienie może się nie sprawdzić. Zobaczymy, na początek przednie drzwi dopiero wtedy coś będzie wiadomo.
Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 04-06-2009 o 22:56
|