View Single Post
Stary 05-06-2009, 04:26   #1
SzymekCRX
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 2008
Domyślnie Chiptuning - awaryjność i gwarancja

Cześć,

jestem nowy na forum, ale będę jeździł już moim trzecim Fordem, więc nie jestem świeżakiem na tym polu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Chciałem zaciągnąć Waszej opinii na temat chipowania najnowszego silnika Forda 2.0 TDCI 136KM.

W tej chwili jeżdżę rocznym 1.8TDCI i jestem mega zadowolony. Samochód świetny - zero usterek. Zawieszenie idealne na nasze drogi. Przesiadam się na 2.0, właśnie się tam gdzieś produkuje i za 2 miesiące odbieram.

Chciałem na dzień dobry zrobić chipa...

Wiadomo - samochód na gwarancji. Jeśli przyjdzie co do czego to zaraz powiedzą, że to przez chipa. Chciałem cieszyć się z użytkowania tak samo, jak foczką 1.8 bez żadnej awarii - szczególnie takiej spowodowanej przez moją głupotę i pazerność na KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy chip rzeczywiście rozwalił komuś z Was silnik ? Czy wgranie starego softa przed przeglądem wystarczy, żeby nikt się nie przyczepił ?

Pozdrawiam
SzymekCRX jest offline   Odpowiedź z Cytatem