Cytat:
|
kk.master! Niezbędne jest dokładne wylitrażowanie - po kilku tankowaniach najlepiej na jednej i tej samej stacji można ponad wszelka wątpliwość sprawdzić ile pali. Komputerek do wskazania bierze pomiar zawartości baku i jakiś średni wskaźnik spalania, z doświadczenia oceniam, że z jakiś ostatnich 100 do 200 km. Faktycznie przy średnim spalaniu w granicach 7,5 l/100km powinien po zatankowaniu wskazywać ok 600 km. Więc albo tankowanie nie do pełna albo rzeczywiście źle pali. Ja np. złapałem się na coś takiego, że na stacji gdzie tankuję przy dystrybutorze jest z górki. Więc jak raz stanąłem odwrotnie (tyłem) żeby z prawego dystrybutora zatankować to mi wlazło do baku o wiele mniej niż normalnie. Komputer pokazał 450 km!!! Dobre nie!?
|
a teraz to juz dramat na trasie 9 litrow predkosc 110-120km, dwie osoby, autostrada, spokojna jazda, a po miescie to ponad 10l litrow oczywiscie bez klimki, chyba cos sie epsulo ;( jak myslicie jechac do serwisu moze cos ustawija?, ja niestety nie znam sie na tym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....