Temat: [Mondeo 2000-2007] 2.0 Wymiana/naprawa turbiny P132A
View Single Post
Stary 15-06-2009, 22:28   #24
olowawa
ford::amateur

Model: Mondeo GHIA MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Wymiana/naprawa turbiny TDCi - P132A

Na początek chciałem powitać wszystkich forumowiczów ( to mój pierwszy post ale forum czytam od uuu.....odkąd mam Forda czyli 2 lata Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Wczoraj wspomniany moduł sterowania turbiną udało mi się naprawić samemu, miałem już dość niepotrzebnych wydatków i wizji kupna całej turbiny dla jednego tylko modułu lub kupna na szrocie za chore pieniądze.
Przepraszam, że nie opisuję od razu „przepisu” na naprawę modułu ale chciałbym najpierw przetestować naprawę na sobie oraz przygotować pełen opis naprawy wraz ze zdjęciami.
Naprawa dotyczy oczywiście samego modułu, warunkiem jest sprawne działanie dźwigienki turbina-moduł.
Wierzcie, naprawa jest banalna i mam nadzieję że będzie to przełom dla naszej gromadki posiadaczy Forda no może i BMW bo to cudo też tam zagościło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Grunt to nie dać się zwariować warsztatom nie wspominając o ASO i dzielić się wiedzą na forum.

Pozdrawiam
olowawa jest offline   Odpowiedź z Cytatem