Witam.
Temat mnie BARDZO interesuje.
Ja osobiście mam moduł fabryczny ale zostałem poroszony przez znajomego o założenie u niego i się waham. W międzyczasie spróbowalem rozejrzeć sie po swojej instalcji BT. Moduł jest bardzo wysoko od spodu kokpitu nad schowkiem tuż obok Poduszki pasażera. Ktoś przypuszczał że moduł się programuje. Ja osobiście uważam że to całkiem możliwe. Moduły są takie same tylko oprogramowanie inne. I teraz ważne są dwa moduły ten 488 i 112. Ten drugi przeznaczony jest do instalcji z fabrycznymi nawigacjami - umozliwia poprzez Voice Control oprócz funkcji z 488 dodatkowo wydawanie poleceń części nawigacyjnej. Tzn można wskazać miejsce docelowe. Wtyczki są takie same. I według mnie można ich używać zamiennie.
Teraz pilot. Każdy ma fabryczny. Ten docelowy ma tylko dodatkowy przycisk Voice do wydawania poleceń. Żeby wyjąć pilot z kierownicy nie trzeba nic rozbierać. W tej manetce przy samej krawędzi jest zatrzask który po wciśnięciu umożliwia wyjęcie pilota.
Gniazdo zawiera coprawda 3 piny ale tylko 2 są wykorzystywane ( i działa ). Sterowanie opiera się o opory. Tzn każdy przycisk ma swój opór. I tak ( mierzone miernikiem około )
Vol + 145 Ohm
Vol - 50 Ohm
Seek + 297 Ohm
Seek - 555 Ohm
Mode 1 kOhm
Voice 2 kOhm
"bez" 5 kOhm
To są opory na wejściach.
A to schemat mój.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. Na końcu pdf forda dot montażu BT/VC jest wzmianka o konieczności programowania. Jaka jest szansa uniknięcia tego. Nie umiem się z ludzmi z serwisu dogadać więc wolałbym tego uniknąć. Może tylko nowe moduły trzeba programować, a używane nie......