Cytat:
|
Witam miałem podobny problem i opanowano mi go w serwisie ale tez po długich meczarniach, oczywiście najpierw sam próbowalem czyszczenie i wymiana silniczka krokowego, czyszczenie przepustnicy, podłączanie do kompa i nic. Zdenerwowałem się i pojechałem do serwisu, najpierw zdiagnozowano że silniczek krokowy , wiedziałem ze to raczej nie to ale kazałem wymienić na następny dzień dzwonią mi że to nie ten silniczek tylko jakiś węzyk podcisnieniowy z skrzyni biegów do silnika za 40 zł. to kazalem wymienić i odziwo okazało się że to było to teraz samochodzik chodzi idealnie, oczywiście dodam że za silniczek krokowy nie płaciłem tylko za wezyk + diagnoza 175zl. A problem polegał na tym ze wężyki stażeją się i nie mają właściwości takich jak powinny mieć i ten wężyk zaciskał się na okolo 4 cm. a w całosci miał około 35 cm.
|
Czy tez miałeś problem z falowaniem obrotów przy zimnym silniku ? Bo mi również wymieniono silnik krokowy, przeczyszczono przepustnice, ustawiono obroty, a mimo to one nadal falują
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.